Bienvenidos

dilluns, 1 de juliol del 2013


II OBERT INTERNACIONAL D'ESCACS DE MASDENVERGE – TERRES DE L'EBRE.-

Durant el cap de setmana del 28, 29 i 30 de juny, s'ha disputat a Masdenverge, el torneig d'escacs: II OBERT INTERNACIONAL D'ESCACS DE MASDENVERGE- TERRES DE L'EBRE.
Han estat tres dies molt intensos d'escacs, amb moltes activitats paraleles que han fet del conjunt d'aquest obert, un bon torneig.
El torneig va neixer com a eina de suport als nostres joves escaquistes i jugadors de les nostres terres, per a que tinguin la possibilitat de jugar un bon torneig, a tocar de casa. Pensem que aquesta ha de ser la nostra filossofia, formar valors i bons jugadors d'escacs.La pràctica fa mestres i no ho podem descuidar mai.
En l'àmbit de la competició, motiu principal del torneig, hem de dir que ha estat molt competitiu, el nivell dels jugadors ha estat molt bo, amb unes diferències mínimis en el ranking inicial, fet que ha propicitat que hi hagués competitivitat a fons i que en cap moment hi hagués un clar favorit.
La participació ha estat molt bona, amb 117 jugadors vinguts de tot arreu,  de Saragossa, de València, de Castelló, de Barcelona, de Lleida de Tarragona i també del nostre voltant.
També hem de dir que ha estat representades moltes escoles d'escacs, que han aportat alguns dels seus joves jugadors més destacats.
El salto qualitatiu respecte a la passada edició, ha estat important, l'any passat vam ser 33 jugadors i aquest any, gairebé hem quadriplicat el nombre de participants. L'esforç del grup de treball que ha fet possible la edició d'aquest torneig ha estat més que notori i la recompensa ha estat ben visible.
En quan als resultats finals, hem de dir que fins la darrera partida no hi havia un clar guanyador. Si bé Alexander Pena partia amb mig punt d'avantatge, hi havia 5 jugadors més amb opcions també al triomf final. Tots van haver de jugar al límit de les seves possibilitats i donar el màxim d'ells mateixos.
Finalment el mestre fide colombià  Alexander Pena amb 6,50 punts de 7 possibles, se va imposar guanyant la darrera ronda, que sumat al 0,5 punts d'avantatge, van ser suficients per a guanyar el torneig.
En segon lloc va quedar  Miquel Jordan  amb 6 punts, del Circulo Mercantil de Castelló i en tercera posició i completant el podi, el guanyador de la primera edició, jove valor  Joan Buch Prades del Club d'Escacs Masdenverge.
També cal destacar el bon resultat del jove  de l'Ampolla, Llatzer Bru, que en 6 punts va quedar  quart, empatat amb el segon i tercer classificat.
Com a primer local, Aaron Rodriguez.
En fèmines el 1er lloc va ser per a Fanny Cabanillas de Torredembarra.
En veterans, el primer va ser, Miquel Ortí de Morella.
Fins a ranking 1800 va quedar 1er. Jordi Subirats del CE Masdenverge.
Fins a 1900, Mario Torres del CE Marcos Frechin.
Fins a 2000, Pablo Palacios de Saragossa.
Com a 1er sub 16 va quedar Daniel Romero de Saragossa o en segon lloc, Sergi Mascarell del CE Masdenverge.
En categoria sub 14, en primer lloc va quedar Albert Girona de la Selva del Camp i en segon lloc Marc Avante, del CE Masdenverge.
En categoria fins a 12 anys, el primer va quedar Marcel Claramunt de l'Ateneu Colom i en segon lloc Yannis Ochovo del CE Masdenverge.
En sub 10, el primer fou Lluc Estruch de Ponts i en segon lloc Marc Salvadó del CE Masdenverge.

En quan a les activitats que en motiu del II Obert Internacional s'han portat a terme, destaquem la molt bona acollida de la conferència impartida pel mestre Feda Manolo Alcover, basada en el tema “Métodos para el desarrollo de la intuición en el ajedrez”. El nombrós grup de participants; jugadors, pares  i educadors, van seguir amb molta atenció els consells i les indicacions del mestre.
Respecte a l'anàlisi de partides, activitat portada a terme pels monitors Robert Roiget i Carlos Albert, va agradar molt, tan a joves jugadors en formació com als formadors d'altres escoles, com els pares dels nens presents a la sala de joc. Veure els teus errors comesos durant la partida i que algun mestre et pugui ajudar a superar-los, és bàsic si volem aprendre.
Pel que fa a les visites guiades als espais naturals del nostre entorn, desenvolupada pel Museu de l'Ebre, activitat bàsicament per als acompanyants, també va agradar molt. Sempre tenim un bon grup d'entusiastes interessats en aquests temes de natura i història.
Referent al torneig de ràpides nocturn, va tenir bona participació, la majoria van ser jugadors que jugaven l'Obert durant el dia. Va resultar guanyador Felipe Porras, del club d'escacs Barcelonés Sud.
Respecte a les activitats d'esbarjo, la que més va agradar va ser, els banys a la piscina del poliesportiu.
Cal destacar  l'important suport de comerços del poble, de les empreses del nostre entorn i de les institucions, principalment l'Ajuntament de Masdenverge, que bé econòmicament o bé en productes típics de la zona, han col·laborat i han fet possible la viabilitat d'aquest torneig. També l'empresa Blitz d'Alzira, que porta a terme la part tècnica del torneig.

L'acte d'entrega de premis va comptar amb la presència d'e Cinta Espuny, delegada Territorial d'esports de la Generalitat, Manolita Cid, delegada de Benestar Social, Alvaro Gisbert, alcalde de Masdenverge, de Marta Amigó, delegada territorial de la Federació Catalana d'Escacs i dels regidors locals de cultura i de festes i joventut.
Tots ells van destacar la bona acollida i el bon nivell de torneig, encoratjant tan a jugadors com a pares a portar als seus fills i disfrutar de la propera edició, animant als organitzadors a fer d'aquest torneig d'escacs, un clàssic de les nostres terres, per a que tan jugadors com aficionats puguin gaudir  d'un bon torneig d'escacs.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada